Remorcile sunt vehicule dependente de un autovehicul tractor.

Ele se impart in mai multe categorii :

Pongratz 250 12 UHK 11.Remorci monoax fara sistem de franare

Remorcile monoax, fara sistem de franare pot fi omologate conform legilor sigurantei circulatiei rutiere, pana la 750 Kg. Avantajele utilizarii acestor remorci sunt: cost scazut de achizitie, intretinere aproape zero (nu au consumabile cum ar fi sabotii de frana), sunt fabricate din structuri usoare si rezistente, usor de manevrat.

Remorcile fara sistem de franare nu au posibilitatea de a li se adapta ulterior un sistem de franare. Costul adaptarii acestor sisteme poate ajunge la costul remorcii in sine plus ca vor fi probleme la reomologarile RAR.

2.Remorci monoax cu sistem de franare inertial (Over-Run brake system)

Sistemul de franare (sau autofranare) este ansamblul de piese ce va confera franrea remorcii odata cu autovehiculul tractor. In momentul franarii, remorca tinde sa se apropie de autovehicul.

Sistemul de franare actioneaza prin protap,catre roti, realizandu-se auto-franarea. Cu cat remorca este mai incarcata, cu atat forta inertiala este mai mare, adica franrea se realizeaza mai puternic.

Anumite studii au aratat faptul ca un ansamblu cu remorca fara franare, opreste in caz de urgenta intr-o distanta dubla, fata de un ansamblu ce contine remorca cu sistem de franare.