Dupa cum auzim tot mai mult, in America moda masinilor electrice a luat mare amploare. Incet, dar sigur vine din urma si Europa. Deocamdata masinile electrice de clasa medie, sunt limitate ca autonomie destul de mult.

O alta problema inca nerezolvata eficient, este greutatea mare a acumulatorilor si spatiul ocupat de ei.

O companie din Uniunea Europeana a prezentat oficialitatilor un proiect inedit - remorca electrica. Mai exact un vehicul ce contine acumulatori, care poate fi tractat de catre orice autoturism.

remorca electricaPentru ideea lor, Uniunea Europeana deja le-a acordat un imprumut de 2 milioane de euro, pentru a dezvolta mai rapid conceptul.

Proiectul remorcilor electrice poate lua mare amploare, daca este gestionat corespunzator.

Se pot crea retele de inchiriere remorci electrice. Practic se lasa o remorca electrica aproape consumata si se preia alta, proaspat incarcata. Astfel, printr-o retea de inchirieri remorci electrice, se va putea ajunge la calatorii pe distante foarte lungi, fara a se mai pierde timpul pentru incarcari.

Deja compania germana Nomadic Power lucreaza la aceasta afacere. Remorcuta cu baterii, va purta numele Nomad si va putea furniza energie pentru drumuri de 400-500 de km.
Astfel, mult asteptatul concept “renting range extender” va deveni realitate, mai repede decat ne inchipuiam.

Daca ne gandim putin, pentru inceput vor fi mici dezavantaje din punct de vedere legal. Unul din ele va fi limitarea de viteza (sa nu uitam ca atunci cand tractam o remorca usoara, viteza maxima, legala, pe autostrazi, este de 100 km/ora).