Cum alegem o remorca in functie de activitatile noastre.

Pentru cei care au ca hobby-uri motociclismul si atv-ismul, recomand remorci basculabile, cu sau fara obloane, cu lățimi minime de 125 cm.

De ce este important sa alegem o remorca basculabila pentru ATV?

Are costuri scazute de achizitie, deoarece nu mai platim pentru rampe de incarcare si nu in ultimul rand ne salveaza de efortul si timpul pierdut pentru montare-demontare rampe.

De exmplu, modelul din fotografia de mai jos, este unul basculabil - optimizabil. Dintr-o platforma, poate deveni o remorca basculabila - prin adaugarea de obloane si prelata.

remorca basculabila

Pentru activitati casnice, gradinarit, concedii, pescuit sau mici intreprinzatori, recomandam remorcile monoax, acoperite cu prelata. Dimensiunile recomandate, sunt între 2 și 2,5 metri lungime. Sunt remorci foarte fiabile, cu costuri de intretinere si taxe anuale neasteptat de mici. Pot inlocui cu succes o autoutilitara, fie ea si de clasa mica, pentru care am platii impozite, taxe, asigurari si de 40 de ori mai mari. Practic genul acesta de remorci, se amortizeaza in mai putin de un an, doar prin RCA, impozitul si reviziile aferente unui autoturism utilitar.

remorca de inchiriat

Pentru apicultori, crescatori de animale, agricultori sau transportatori de materiale voluminoase, recomandam remorci usoare dublu ax sau monoax, de dimensiuni mari, adică lungimi utile de 3 metri. O remorca dubluax este mult mai rezistenta la greutate și teren accidentat. Un dezavantaj pentru remorcile dublu ax, ar fi costul de achizitie mai ridicat. Din punct de vedere al greutatii si manevrabilitatii in mers, o remorca dublu ax nu prezinta diferente majore la tractare. Prin urmare, daca factorul financiar nu este prioritar, puteti alege o remorca dublu ax cu toata increderea. Nu veti simti o ingreunare la tractare.

alegem remorca

Bineinteles, oricand puteti opta si pentru inchirierea unei remorci