Remorci ieftine sau remorci profesionale ?

Multi dintre noi, cand vine vorba de o remorca, gandim – Eh, e doar o remorca, 2 roti si un cadru metalic, ce rost are sa dau nu stiu cat pe ea. Dar oare atunci cand putem alege o masina ieftina, indoielnica, nu ne gandim si la siguranta noastra ?

Cand este vorba de remorci, suntem tentati sa omitem un detaliu esential: remorca ce va urma sa o achizitionam, va face practic corp comun cu autoturismul nostru si ne va face responsabili de ce se intampla cu ea in trafic.

remorci ieftine 1

Un criteriu de bază în alegerea remorcilor, NU trebuie sa fie prețul.În domeniul remorcilor ușoare, de cele mai multe ori, prețul oglindește dimensiunile, dar mai ales calitatea remorcii.

remorci profesionale

Remorcile ieftine fac rabat la o sumă de detalii, aparent insesizabile.

O remorcă ieftină, este galvanizată slab calitativ și va prezenta puncte de rugină, după un an sau doi, față de o remorcă bine galvanizată, de care va puteți folosi cu succes și peste 15 ani, fără a se deteriora major.O remorca ce arata bine, isi pastreaza pretul foarte multi ani, incomparabil cu scadrile de pret dramatice, ce sunt valabile in cazul unui autovehicul.

remorci ieftine 3

Osia remorcii este piesa de baza a vehiculului. Remorcile ieftine nu sunt dotate cu osii calitative.O remorca cu osie ce nu este fabricată la standarde de calitate inalta, poate fi periculoasă pentru autovehiculul trăgător, cât și pentru participanții la trafic. O remorcă de acest gen, va ceda rapid la supraincarcare sau la rulajul pe carosabil denivelat.

remorci profesionale

Remorcile lowcost nu sunt dotate cu sisteme de cuplaj performante si precise.

Un cuplaj îndoielnic calitativ poate duce blocarea pe carlig la diferente de temperatura, sau mai grav, la decuplarea remorcii, în timpul mersului.

remorci ieftine 5

Calitatea este esentiala și în cazul carligelor de remorcare.Un carlig de remorcare uzat sau de calitate indoielnica, poate fi extrem de periculos pentru participanții la trafic. Incidentele aparute in astfel de situatii, ne fac direct raspunzatori moral si legal, de pagubele provocate.

remorci profesionale

In concluzie, diferențele de pret dintre o remorca de calitate și una ieftina nu sunt mai mari de 15-20% .O remorcă profesionala, de calitate, va asigură o exploatare în deplină siguranță pentru mulți ani, costuri mici de intretinere si un pret foarte bun de revanzare.